Hlavní obsah

Ruská soutěž ve skládání legendární zbraně měla nečekaný věkový limit

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský Chabarovsk je pravděpodobně jediným městem na světě, kde se konalo dětské klání v montáži a demontáži zbraně AK-47 známé podle jména svého konstruktéra jako Kalašnikov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku se konala soutěž pro děti ve skládání KalašnikovaVideo: Reuters

 
Článek

Na první pohled soutěž vypadala jako ostatní dětské radovánky. Křepčící mládež do 18 let však poskakovala okolo kalašnikovů, které se soutěžící snažili skládat a rozkládat v co možná nejkratším čase.

Soutěže se zúčastnila i šestiletá holčička Darijana Tarasová. Ještě ale nemá dostatečnou sílu na montáž zbraně ze 70. let minulého století, která se dodnes těší velké popularitě.

„Doma se neučíme basničky, ale vojenskou historii,” prozradila maminka Darijany, která byla jedním ze 240 dětí, jež se soutěže zúčastnily.

Přestaňte žehnat jaderným zbraním, nabádá své kněze Ruská pravoslavná církev

Koktejl

Vítězem se nakonec stal šestnáctiletý Igor Sokolov, který se zbraním věnuje od svých šesti let. Jak po vítězství uvedl, pravidelnému tréninku se věnuje třikrát týdně několik hodin. Soutěž ovládl výkonem 26,76 skundy.

O tom, že soutěž nebyla žádná legrace, svědčí i případ nakonec druhé Anastazie Docenkové, která se při montáži poranila na ruce. Přesto čtrnáctiletá dívka soutěž dokončila a odnesla si stříbrnou medaili.

Reklama

Výběr článků

Načítám