Hlavní obsah

Rozhovor chilského rybáře stěžujícího si na lachtany přerušil lachtan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláž kolem chilského města Tomé v oblasti Bío Bío okupuje už téměř měsíc na 3000 lachtanů hřivnatých. Na jejich přítomnost si chtěl v televizním rozhovoru postěžovat místní rybář, kterému vadí, že s tímto „lachtaním morem“ nikdo nic nedělá. Ovšem přerušil ho lachtan, který si otevřel branku v plotě kolem pláže a přišel se podívat, proč ho dotyčný pomlouvá, napsal zpravodajský server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lachtan se přišel podívat na rozhovor, ve kterém rybář na lachtany nadávalVideo: AP

 
Článek

Lachtani, kteří se zabydleli na pláži v Tomé, se sem uchýlili do bezpečí před silným větrem a predátory, jako jsou kosatky. Dlužno podotknout, že většina obyvatel jejich přítomnost vítá, dodal Daily Mail.

Podle videonahrávky, kterou zveřejnil i zpravodajský server BBC News, si lachtan otevřel branku a přikolíbal se k televiznímu štábu právě ve chvíli, kdy rybář řekl slovo „mor“. Muž za zpovídaným rybářem se snažil lachtana zahnat zpátky na pláž, ale ploutvonožec se nenechal odradit.

Stovky lachtanů prchaly před kosatkami, málem převrátily rybářskou loď

Koktejl

Lachtani hřivnatí žijí na západním, jižním i východním pobřeží Jižní Ameriky a také na Falklandských ostrovech. Samci jsou o dost větší než samičky; v dospělosti mohou měřit až tři metry a vážit 350 kilogramů. Při odpočinku nepohrdnou ani zakotvenou rybářskou lodí a jsou známé případy, kdy se plavidlo pod jejich vahou potopilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám