Hlavní obsah

Rotterdamem po vodě převáželi obří most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemským městem Rotterdam v noci na pondělí převáželi po vodě 200 metrů dlouhý provizorní kovový most, který bude stát poblíž přístavu. Převoz 20 metrů široké kovové konstrukce se 40 metrů vysokým obloukem byl pečlivě naplánovaný do nejmenších detailů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rotterdamem po vodě převáželi obří most na pontonechVideo: Rijkswaterstaat, AP

 
Článek

O převozu informovalo nizozemské ministerstvo infrastruktury a vodních cest, které šestihodinovou operaci živě vysílalo.

Most Suurhoffbrug byl na plovoucích pontonech, které tlačily i táhly remorkéry po řece Máze. Po cestě se zvedalo celkem pět mostů, které jsou zde podobným operacím uzpůsobené kvůli nákladní dopravě.

Transport začal v pondělí v jednu hodinu ráno, na místo určení most dorazil zhruba o pět hodin později.

Skleněný most v Číně uvěznil turistu, když se kvůli větru roztříštil

Cestování

Dělníci umístí nový most vedle starého v noci z pátku na sobotu. Doprava se v následujících měsících rozloží mezi oba mosty, a umožní tak opravu starého mostu při menší zátěži.

Po dokončení rekonstrukce velmi vytíženého spoje most, který v noci na pondělí přivezli, opět odvezou. Práce by měly skončit v roce 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám