Hlavní obsah

Skleněný most v Číně uvěznil turistu, když se kvůli větru roztříštil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíle hrůzy si prožil čínský turista na jednom z populárních prosklených mostů. Ten se totiž minulý týden kvůli silnému větru částečně roztříštil a muže tak uvěznil zhruba na půli cesty. Na pomoc však brzy přispěchali zaměstnanci a návštěvníka záhy dostali do bezpečí a převezli ho do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K nehodě došlo v pátek na mostě nedaleko města Lung-ťing. Zaměstnanci turistické oblasti Pchi-jen na čínské sociální síti Weibo uvedli, že na vině bylo extrémní počasí. Silný vítr roztříštil několik skleněných panelů na mostě, který je 100 metrů vysoko, a turista tak neměl kudy se dostat zpět.

„Náš personál se rychle vydal na místo se záchranným vybavením a úspěšně doprovodil uvězněnou osobu do bezpečí. Incident si nevyžádal žádné oběti,“ uvedla správa oblasti. „Uvězněnou osobu převezli do nemocnice na pozorování. Později byla propuštěna, protože psychické i fyzické zdraví bylo v pořádku.“

Úřady po incidentu oblast uzavřely a vyšetřují, zda během řádění přírodních živlů nedošlo k poškození i některých dalších atrakcí.

Podle státní agentury Xinhua bylo od roku 2016 v zemi otevřeno na 60 prosklených mostů. Je mezi nimi také nejdelší prosklený most na světě, jenž se otevřel minulý rok. Atrakce jsou často vystaveny velkému množství návštěvníků a některé pro větší příval adrenalinu simulují také praskání skla.

Z dvoupatrového proskleného mostu v Číně se turistům zatočí hlava

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám