Hlavní obsah

Romance novodobých Romea a Julie pokračuje. Pár chystá svatbu

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře mezi chmurnými zprávami z koronavirem zkoušené Itálie probleskla i jedna pozitivněji laděná. Veronské balkony zase jednou sehrály svou romantickou úlohu, když se na nich během přísných opatření seznámili 40letá Paola Agnelliová a o dva roky mladší Michele D’Alpaos. Romance jako vystřižená z Romea a Julie má šťastné pokračování. Pár oznámil, že se bude brát.

Foto: Profimedia.cz

Muži učarovala nejprve hudba houslistky a následně její sestra Paola (bez houslí vpravo).

Článek

D’Alpaos a Agnelliová se seznámili na jaře, kdy bylo ve Veroně stejně jako v celé Itálii a řadě dalších evropských zemí zakázáno vycházet a sdružovat se. Většina Italů svůj společenský život přesunula na balkony, kde se povídalo, hrála hudba a udržoval se pozitivní duch.

Paolina sestra je profesionální houslistka a Paola jí na jaře pomáhala připravit vystoupení, na kterém hudebnice zahrála legendární skladbu We are the Champions od skupiny Queen. Hudba vylákala na balkon i D’Alpaose. Oči ale mohl nechat nikoliv na houslistce, ale na její sestře.

I když jejich balkony byly daleko na důvěrnější rozmluvu, muž si našel Paolu na sociálních sítích a konverzoval s ní pak hluboko do noci. Když následně vyvěsil na střeše svého domu velký transparent s nápisem Paola, začal se jejich vztah hojně probírat na sociálních sítích.

Jako Romeo a Julie. Ve Veroně vzplanula láska přes balkóny

Koronavirus

Balkony, Verona – internet nebyl na pochybách, jakou přezdívku populárnímu páru dát. Láska Romea a Julie koronavirové doby se však zatím jeví podstatně lépe, než jak dopadla u jejich shakespearovských předchůdců. Osobně se Paola a Michele setkali v květnu a od té doby jejich vztah jen kvete. Nyní oznámili, že chystají svatbu.

„Budeme se brát, jediné, co potřebujeme doladit, je datum,“ uvedl pro The Times Michele. Svatba se prý odehraje na střešní terase jeho domu.

„Vzhledem k tomu, že jsme se seznámili na balkonech, to dává smysl,“ dodal se smíchem Ital.

Reklama

Výběr článků

Načítám