Hlavní obsah

Roman Štolpa holky neuhání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec Roman Štolpa, který v seriálu Rodinná pouta ztělesňuje doktora Lišku, pocítil na vlastní kůži, jak role může ovlivnit mínění lidí o něm. Každý ho chce pozvat na drink, chce po něm recept nebo zhodnocení partnerky. Štolpa však podotýká, že role se od jeho skutečného života výrazně liší.

Článek

Doktor Liška v seriálu vystupuje jako muž, kterého lákají ženy a který si rád přihne. "Přitom jsem vysloveně rodinný typ, alkohol piji jen výjimečně a holky určitě neuháním," upozornil.

"Ale zajímavé je, že i když jsem v Rodinných poutech chlípník a čas od času alkoholik, tak pro diváky jsem sympaťák. Jdu s dětmi a se ženou nakupovat a už se lidé kolem mě shluknou, klepají mi na rameno a říkají mi, jak mě mají rádi. Někdo chce poradit třeba s bolavou páteří, jiný napsat recept," přiblížil Štolpa.

Slabost pro hříšníky

"Teď jsem jel s dětmi na výlet do Průhonic. Ale kdekdo mě zastavoval, pohovořil se mnou jako s doktorem Liškou a moje hříchy televizní zase nikomu nevadily. Lidé asi mají slabost pro hříšníky, pokud jsou v podstatě hodní jako postava, kterou hraji. Samozřejmě, jsem rád, že mě lidé berou vážně, ale jde jen o to, abych nezůstal nadosmrti doktorem Liškou," usmál se.

Všechno záleží na tom, jak bude dlouho seriál pokračovat. Od úterý se na Primě vysílá druhá série a postava doktora Lišky v ní zůstala. "V dalších dílech se budou dít velmi zajímavé věci. Na každé nové pokračování se těším a jsem zvědavý, co vlastně s tím nešťastníkem bude dál. Uvidíme, co scenáristky vymyslí. Teď do děje vstupují nové postavy, takže příběh dostane zase nový rozměr," prozradil herec.

Zároveň se už také těší na léto. "Děti budou po chalupách u babiček, pak společně pojedeme na Šumavu a potom k moři. Děti si myslí, že tam mě nikdo nebude znát. Tam budu zase jenom jejich tatínek a žádný doktor Liška," uzavřel Štolpa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám