Hlavní obsah

Řidič v USA výrazně překročil rychlost. Zaplatíte 35 milionů, napsali mu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Connor Cato z americké Georgie na začátku září překročil s autem povolenou rychlost o 56 km/h. Že dostane výzvu k zaplacení tak tučné pokuty, ale nečekal. Dosahovala totiž výše téměř 1,5 milionu dolarů (přes 35 milionů korun). Přestože mu úřednice po telefonu následně potvrdila, že to není žádný omyl, nakonec zřejmě odejde s výrazně nižším postihem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Catovi policisté 2. září ve městě Savannah naměřili rychlost 90 mil za hodinu (145 km/h) v oblasti, kde je povoleno maximálně 55 mil za hodinu (necelých 89 km/h). Předpisy tak porušil dost výrazně.

Když mu ale přišla výzva k zaplacení pokuty 1,48 milionu dolarů (téměř 35 milionů korun), zaskočilo ho to. Zavolal na příslušný úřad, kde mu ale řekli, že buď pokutu zaplatí, nebo půjde jeho případ k soudu.

Muž byl přesvědčen, že se musí jednat o nějaký překlep či omyl, ale úřednice trvala na svém. A sdělila mu hned i datum a čas, kdy se má k soudu dostavit.

Na pravou míru to nakonec musel uvést mluvčí města Savannah Joshua Peacock, podle nějž uvedená částka představuje v podstatě „náhodné číslo“, které automaticky doplňuje software generující obsílky.

Ve skutečnosti však pokuta ani v případě řidičů, kteří rychlostní limity překročí takto výrazně, nemůže přesáhnout 1000 dolarů (přes 23 tisíc korun), upřesnil server ABC.

Peacock zároveň dodal, že v případech značného překročení rychlosti jsou řidiči vždy povinně předvoláni k soudu, který rozhodne o jejich potrestání.

Takzvaná zástupná částka tak ve skutečnosti nic neznamená, ale Peacock uvedl, že město v tomto ohledu pracuje na úpravách, aby nedocházelo k nedorozuměním.

Finský řidič jel rychle. Zaplatil pokutu téměř tři miliony

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám