Hlavní obsah

Řidič ujížděl před policistou, ten mu nakonec zachránil život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jednu chvíli se snažil vymáhat zákon, o pár sekund později zachraňoval život. Tak by se ve zkratce dala popsat nedávná služba policisty Chrise Golubskiho z amerického státu Missouri, který po nehodě oživoval řidiče, který před ním ujížděl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl před policistou, ten mu nakonec zachránil životVideo: Grandview Police Department , AP

 
Článek

Golubski chtěl v neděli na dálnici u Kansas City během rutinní kontroly zastavit řidiče SUV kvůli rozbitému zadnímu oknu a navíc si všiml, že není připoutaný. Jenže vůz prudce akceleroval a začal mu unikat. Policista se dal do pronásledování. O chvilku později už bezmocně sledoval, jak řidič nad vozem ztratil kontrolu a naboural.

Na záběrech z palubní kamery policejního vozu je vidět, jak se auto při hrozivě vypadající nehodě několikrát převrátilo přes střechu. Jednatřicetiletý řidič z něj během nehody vyletěl ven a Golubskému chvíli trvalo, než ho našel v příkopu.

Okamžitě ho začal oživovat a řidiči zachránil život. Asistovala mu ještě zdravotní sestra Kristin Killianová, která náhodou projížděla kolem. Když viděla, co se stalo, neváhala a vydala se na pomoc.

„Měli jsme štěstí, protože naši policisté v lednu absolvovali školení kardiopulmonální resuscitace od našich hasičů. Bylo to dobře načasované a teď se to vyplatilo,“ uvedl pro zpravodajský web Kansas City Star mluvčí místního policejního oddělení Dean Van Winkle.

Na místo po chvíli přijela záchranka. Ukázalo se, že zranění řidiče, který podle policie řídil pod vlivem alkoholu a měl propadlý řidičák, nebyla život ohrožující. Má však několik zlomenin a stále zůstává v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám