Hlavní obsah

Řidič Uberu jel příliš pomalu, tak mu zákaznice ukradla auto a odvezla se sama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá žena z Texasu spěchala na letiště tak moc, že se zmocnila auta jezdícího pro službu Uber a dojela tam sama. Na místě pak ještě neoprávněně použila řidičovu platební kartu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletá Neusha Alexandra Afkamiová měla v neděli 10. prosince opravdu hodně naspěch. Když tedy před hotelem v Austinu nastoupila do vozu přepravní služby Uber, začala řidiče pobízet, aby jel rychleji. Namířeno měla na letiště.

Není známo, zda řidič skutečně zrychlil, ale podle Afkamiové jel stále příliš pomalu, a tak se s ním postupně začala hádat. Situace se nakonec vyhrotila natolik, že žena vzala šoférovi telefon a vyhodila jej z okna. A když pak řidič zastavil a vystoupil, aby telefon sebral, Afkamiová skočila za volant a odjela.

„Beru vaše auto a nechám ho u terminálu Southwest Airlines,“ zavolala ještě na překvapeného řidiče. Ten však neváhal a okamžitě volal policii, která se vydala k letišti. Afkamiová stále ještě neodletěla, ale svůj let nakonec stejně nestihla, protože ji policisté zatkli.

Navíc se ukázalo, že z auta vzala i řidičovu peněženku a na jeho kreditní kartu si na letišti koupila několik věcí v celkové hodnotě kolem 130 dolarů (necelé tři tisíce korun). Všechny předměty měla navíc stále u sebe, takže dokazování nebylo obtížné.

Místo do letadla tak Afkamiová nastoupila do policejního vozu a později do věznice okresu Travis. Byla jí sdělena obvinění z neoprávněného užití cizí věci a kauce byla podle webu Fox News stanovena na 16 tisíc dolarů (přes 360 tisíc korun).

Desetiletého řidiče zadrželi za rychlost, jeho otec nasával na sedadle spolujezdce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám