Hlavní obsah

Řidič šokoval policii, místo dítěte připoutal karton s pivem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DARWIN

Pokutu 750 australských dolarů (asi 11 400 korun) dostal australský řidič, který bezpečnostními pásy zajistil bednu s pivem, ale pětileté dítě nechal nepřipoutané. S odvoláním na místní policii o tom v úterý informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Policistu překvapilo jak mohlo pivo dostat přednost před dítětem (ilustrační foto).

Článek

Strážník Wayne Burnett uvedl, že byl šokován a vyděšen, když v pátek kontroloval vůz bez poznávací značky ve středoaustralském městě Alice Springs. Krabice s třiceti pivy byla připoutána bezpečnostními pásy mezi dvěma dospělými, kteří seděli na zadních sedadlech, mezi nimi na podlaze bylo asi pětileté dítě.

"Dítě bylo nepřipoutané, nikdy jsem nic podobného neviděl. Je to poprvé, co pivo dostalo přednost před dítětem," řekl šokovaný policista.

"Dítě bylo nepřipoutané, nikdy jsem nic podobného neviděl. Je to poprvé, co pivo dostalo přednost před dítětem," řekl šokovaný policista.

Řidič dostal pokutu za to, že řídil neregistrované vozidlo a že nezajistil, aby dítě bylo připoutané. "Všichni řidiči by si měli zapamatovat, že musí mít při jízdě zapnuté bezpečnostní pásy a že jsou odpovědní za to, že všichni cestující ve voze jsou odpovídajícím způsobem zajištěni," uvedl v prohlášení policejní šéf v Alice Springs Sean Parnell.

Reklama

Výběr článků

Načítám