Hlavní obsah

Řidič kamionu močil v Rakousku z dálničního mostu a zřítil se do 25metrové hloubky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní tragédie se odehrála ve středu večer poblíž rakouské obce Übelbach. Sedmasedmdesátiletý nizozemský řidič kamionu močil z dálničního mostu, uklouzl a zřítil se do hloubky 25 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž jel s 58letým spolujezdcem a krajanem po dálnici A9, a když vyjel z Gleinalmského tunelu směrem na Štýrský Hradec, dostal přívěs soupravy kvůli technické závadě smyk a dotkl se svodidel, informovala v tiskové zprávě štýrská policie.

Řidič ihned zajel s kamionem na odstavný pruh, kde s kolegou vystoupil, aby zkontrolovali rozsah škody. Zatímco spolujezdec volal na tísňovou linku, řidič přelezl svodidla a také zábradlí, aby vykonal malou potřebu.

Přitom uklouzl, ale stačil se ještě rukou zachytit zábradlí. Spolujezdec okamžitě přispěchal na pomoc a snažil se kolegu vytáhnout zpět nahoru. To se mu už nepodařilo a přivolaní záchranáři mohli konstatovat jen řidičovu smrt. Spolujezdec utrpěl šok.

„Byla už tma. Není jasné, zda řidič vůbec zpozoroval, že je na mostě,“ řekl serveru OE24.at mluvčí místní policie Fritz Grundig. Dálnice je totiž v místě neštěstí obrostlá vysokými stromy.

Kvůli vyšetřování tragédie policisté Gleinalmský tunel ve směru na Štýrský Hradec na tři hodiny uzavřeli. Odstavený kamion nebyl schopen další jízdy a musel být odtažen.

Nefungují brzdy? Seniorka v Německu vjela s SUV do kuchyňského studia

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám