Hlavní obsah

Nefungují brzdy? Seniorka v Německu vjela s SUV do kuchyňského studia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel kuchyňského studia v bavorském Rosenheimu se nestačil divit, jakého klienta mu tento týden osud přihrál: 79letou seniorku, která ovšem „vstoupila“ do prodejny nikoli dveřmi, ale dosti razantně skrz výkladní skříň i se svým SUV s pohonem na všechna čtyři kola.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se návštěvnice v interiéru zastavila, suše konstatovala, že autu nefungují brzdy. Policie ale podle deníku Bild došla k jinému závěru: dáma si při pojíždění na parkovišti před přilehlým supermarketem prostě spletla pedál.

„Vůz doslova přeletěl obrubník a namířil si to do našeho obchodu,“ vylíčil incident syn majitele kuchyňského studia. Auto o váze půldruhé tuny se zastavilo až poté, co zlikvidovalo výlohu a také dvě vystavené kuchyňské soupravy.

„Paní za volantem tvrdila, že jí náhle přestaly fungovat brzdy. Jenže abyste dosáhli takové rychlosti, musíte šlápnout na plyn,“ pokračoval obchodník.

Také policisté se domnívají, že řidička sešlápla špatný pedál. Stává se to podle nich často u starších řidičů při parkování nebo rozjezdu.

Majitel prodejny se nenechal odradit od další práce. „V pondělí jsme museli zavřít, abychom uklidili a zacelili rozbitou výlohu dřevěnými deskami. Dnes (úterý) už ale zase máme otevřeno. Jen máme o dvě kuchyně méně,“ posteskl si.

Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn, a tak přivolaná sanitka mohla zase v klidu odjet. Práci asi na jednu hodinu měl ale místní spolek dobrovolných hasičů, když jeho členové odstraňovali kaluže provozních kapalin auta a rozbité sklo. Policie odhadla škodu na 50 tisíc eur (1,2 mil. Kč).

Trefil jsem sloup, no a? Danko narazil do semaforu a ujel

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám