Hlavní obsah

Restaurace v Georgii si účtuje příplatek za zlobivé děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurace v Georgii vzedmula vášně lidí v celé zemi, když vyšlo najevo, že účtuje příplatek rodičům, jejichž děti se v podniku neumějí chovat. Tato položka je dokonce uvedena na konci jídelního lístku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Restaurace Toccoa Riverside, která se nachází na břehu řeky Toccoa, zhruba 150 kilometrů severně od Atlanty, se stala známou po celých Spojených státech poté, co zákazníci začali upozorňovat, že podnik si účtuje příplatek, když se personálu nezdá chování dětí uvnitř restaurace.

Tato skutečnost je dokonce uvedena na konci jídelního lístku. U položky „příplatek pro dospělé“ stojí také vysvětlení, že je určen pro ty, kteří nezvládají rodičovství. Není tam však uvedena cena, ale většina lidí se v internetových diskusích shoduje, že jde obvykle o 50 dolarů (téměř 1200 korun).

Pohled do hodnocení na Googlu odhalil vcelku očekávanou skutečnost, že zákazníci, kterým byl tento poplatek naúčtován, nebyli spokojeni. „Pokud máte děti, tomuto místu se za každou cenu vyhněte. Majitel udělal scénu, protože naše děti ‚běhaly po restauraci‘, a řekl nám, že jsme špatní rodiče a máme jít raději do Burger Kingu,“ píše se v jedné recenzi, která podotýká, že děti byly údajně v tu chvíli venku u řeky.

Muž v restauracích předstíral infarkty, aby nemusel platit

Koktejl

Podobnou zkušenost má i další zákazník. „Majitel mi řekl, že mi k účtu přidává 50 dolarů za chování mých dětí. Ty se přitom při čekání dívaly na tablet, pak snědly jídlo, a než jsem zaplatil, manželka je vzala ven,“ podivuje se.

Lidé však zmiňují, že v podniku jsou zavedeny i další nestandardní příplatky. Jedním z nich je například osmnáctiprocentní přirážka, když lidé od jednoho stolu chtějí samostatné účty, jiný zase k ceně připočítává tři dolary (přibližně 70 korun), pokud jedno jídlo konzumuje více lidí.

Provozovatel restaurace však s takovými názory nesouhlasí. Web NBC 29 informoval, že příplatek za „špatné rodičovství“ byl zaveden na začátku covidové pandemie a nemíří na děti, ale na jejich rodiče, kteří „neumějí vychovávat“. K tomu dodal, že aby byl poplatek připočten, musí být chování dětí „opravdu špatné“, a zdůraznil, že tento příplatek dosud po nikom nijak důrazně nevymáhal.

Podle majitele tak ve výsledku není nic špatného na tom, když do restaurací chodí drobotina, on ale zastává názor, že děti pobíhající po podniku zkrátka nejsou známkou dobrých rodičů a výchovy.

Britské hospody zavedly dynamické ceny, ve špičce jsou vyšší

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám