Hlavní obsah

Reportér v přímém přenosu pomáhal zachraňovat tonoucího chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský reportér Paul Burt z televizní stanice Chanell Seven předvedl hrdinský kousek během živého vysílání na pláží ve městě Gold Coast. V jeho blízkosti se ve vlnách topil desetiletý chlapec, a tak reportér neváhal a vrhl se do vody.

Foto: Profimedia.cz

Pláž ve městě Gold Coast. Ilustrační foto

Článek

Burt ve čtvrtek večer na pobřeží natáčel reportáž o nebezpečí, které momentálně hrozí surfařům, všiml si však, že dítě nedaleko břehu bojuje ve vlnách a nemůže se dostat do bezpečí.

Vysílání tak přerušil a přidal se k dalším lidem, kterým se nakonec povedlo dostat dítě na břeh. „Žije, dýchá a je při vědomí,“ uvedl později Burt do kamery. Chlapce převezli do nemocnice přivolaní záchranáři.

„Asi deset minut jsme ho hledali a potápěli se pod vodu. Už jsme si mysleli, že ho nenajdeme, když ho někdo uviděl nedaleko od břehu. Myslel jsem přitom na svého podobně starého syna,“ řekl Burt, který předtím skočil do vody.

Jak se dítě dostalo do vody, není zcela zřejmé. Podle Burta bylo na pláži se svojí rodinou a proud chlapce odnesl daleko od břehu v době, kdy byly v oceánu vysoké vlny.

Reklama

Výběr článků

Načítám