Hlavní obsah

Reportér bojoval před kamerou s hurikánem, za ním však prošli lidé naprosto v klidu

Novinky, tcs

Snaha o co nejakčnější reportáž z míst postižených hurikánem Florence dopadla zcela jinak, než ostřílený meteorolog Mike Seidl zamýšlel. Zatímco totiž před kamerou bojoval s poryvy větru, v záběru se objevili dva muži, kteří si vykračovali normálním krokem a vítr jim očividně vůbec nevadil.

Foto: Profimedia.cz

Meteorolog Mike Seidl během reportáže o hurikánu Irma v roce 2017.

Článek

Na pátečním živém vstupu z městečka Wilmington v Severní Karolíně by zřejmě nebylo nic, co by stálo za větší pozornost. Reportér Mike Seidl informoval diváky televizní stanice Weather Chanel o tom, jaká je situace v postižených oblastech. Statečně přitom v modré bundě vzdoroval nepřízni počasí neustále přešlapující, jako by ho měl vítr každou chvíli odfouknout.

Přesto, když se video objevilo na internetu, získalo během dvou dnů přes osm miliónů zhlédnutí. Důvod? V záběru kamer se totiž objevili dva kolemjdoucí v kraťasech, kteří si normální chůzí vykračovali po silnici.

Druhý den stanice Weather Channel přispěchala s prohlášením, ve kterém se svého reportéra zastala. „Je důležité si povšimnout, že ty dvě osoby kráčí po betonu, zatímco Mike Seidl se snaží udržet na nohou na mokrém trávníku poté, co reportoval z oblasti nepřetržitě do jedné hodiny ranní a byl nepochybně vyčerpán,“ uvedla televize v prohlášení.

Reportérův „statečný” boj s živly se stal terčem řady vtípků.

Jak ale poznamenávají kritici jako například sportovní server The Big Lead: Ač je snadné být nesmlouvavým kritikem z pohodlí svého gauče, člověku se na mysli vkrádá otázka, proč, když byl reportér tak vyčerpán, nemohl svou reportáž odvysílat z bezpečí mokrého betonu?

Reklama

Výběr článků

Načítám