Hlavní obsah

Rekordní jackpot ve výši 5 miliard forintů padl

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Po osmatřiceti týdnech skončilo v Maďarsku sázkové šílenství v honbě za rekordním jackpotem ve výši 5,082 miliardy forintů (cca 600 mil. korun). Magická suma táhla do Maďarska sázkaře z mnoha okolních zemí. Všemu je konec. Výhru podle předběžných informací bere jeden tiket, na kterém byla výherní čísla: 4, 15, 46, 49, 59.

Foto: Honza Ježdík

Jedna ze série fotografií Honzy Ježdíka, pořízených na závodě psích spřežení Šediváčkův long, s níž slavil úspěch v Czech Press Photo 2013.

Článek

"Výherce se může telefonicky přihlásit do 90 dnů. V každé sběrně Lottó po celé zemi je vyvěšené číslo, na které může volat. Pokud by se výherce do stanoveného termínu nepřihlásil, částka bude opět zařazena do hry," řekl ředitel společnosti Szerencsejáték Rt László Somorai.

Ředitel upozornil, že částka bude převedena na účet výherce nejdříve 16. prosince 2003. "Samozřejmě, výherci garantujeme úplnou anonymitu. Od nás se na veřejnost nedostane ani jediný údaj, který by objasnil, kdo vyhrál rekordní jackpot v 46leté historii hry Lottó," dodal Somorai.

Ředitel zdůraznil, že závratná částka je už po zdanění a bude vyplacena celá. 

Počet prodaných tiketů stoupal každým týdnem v průměru o 200 tisíc. Nikdo si nechtěl nechat ujít příležitost. Co kdyby to vyšlo, říkaly si milióny sázkařů. Podle předběžných odhadů bylo jen tento týden vsazeno přes 15 miliónů tiketů.

Pro zisk jackpotu bylo potřeba uhodnout pět správných čísel z devadesáti. Existuje celkem 44 miliónů kombinací. Jackpot se hromadil od prvního března 2003. Příští týden dosáhne jackpot "skromných" 60 miliónů forintů.

VÝHERNÍ ČÍSLA:415464959

Nejvyšší individuální výhra v ČR

Letos v květnu hezky narostl i jackpot v české sázkové hře Sportka. Od května letošního roku až do nedělního losování 20. srpna se nikomu nepodařilo uhodnout všech šest čísel a ve hře tak bylo 112 931 591 korun. Částku získal jeden sázející, který tak překonal do té doby nejvyšší individuální výhru u nás ve výši 74,292 miliónu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám