Hlavní obsah

Vedro v Texasu. Meteorologové upekli sušenky na palubní desce v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna veder tento měsíc udeřila v mnoha oblastech na světě. Jednou z nich byl i americký Texas, kde tamní meteorologové vysoké teploty demonstrovali tím, že na palubní desce automobilu upekli sušenky.

Foto: Facebook: US National Weather Service Midland Texas

Meteorologové upekli sušenky na palubní desce v autě.

Článek

Lidé z amerického Národního meteorologického ústavu, respektive z jeho pobočky v texaském městě Midland, minulý týden upozornili na vysoké teploty a jejich nebezpečí kreativním a zároveň podle všeho i vcelku chutným způsobem. Na palubní desce zavřeného auta totiž upekli sušenky.

V příspěvku na sociální síti Facebook zveřejnili meteorologové fotografie, k nimž připsali, že venkovní teplota v tu chvíli činila 105 stupňů Fahrenheita (41 stupňů Celsia), zatímco uvnitř vozu naměřili přes 190 Fahrenheitových stupňů (kolem 90 stupňů Celsia).

To sice zdaleka nejsou teploty, kterých dosahují standardní kuchyňské trouby, ale k upečení to stačilo, ačkoliv to trvalo zhruba 4,5 hodiny. Výzkumníci sice uznávají, že sušenky nejsou tak krásně zlatavé, jako bývají ty pravé domácí, ale zároveň se dušují, že byly naprosto plně propečené.

Záměrem jejich příspěvku však nebyla propagace neotřelých kuchařských postupů, ale chtěli názorně demonstrovat, jaké účinky mohou vysoké teploty mít, zejména pak v uzavřeném vozidle. „Je to strašně nebezpečné. Než auto zamknete a odejdete, vždy se podívejte, zda v něm někdo nezůstal,“ nabádají texaští meteorologové.

Bikiny vystřídaly facekiny. Číňany chrání při vedrech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám