Hlavní obsah

Registrační značka je na prodej za 45 milionů. Nese nápis „peníze“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senior z Kalifornie se rozhodl přilepšit si k penzi prodejem registrační značky pro automobily, kterou vlastní již přes padesát let. Cenu stanovil značně sebevědomou – rovné dva miliony dolarů, což je v přepočtu více než 45 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americké registrační značky (ilustrační foto)

Článek

V původní verzi článku jsme uvedli chybný přepočet 22 milionů korun.

Třiaosmdesátiletý Claude Arthur Stuart Hamrick z kalifornského města San Jose býval patentovým právníkem, ale nyní je již v důchodu.

Pracoval v Sillicon Valley a na konci minulého století tedy působil přímo v centru masivně se rozvíjejícího počítačového průmyslu.

Z toho se dá usuzovat, že nouzí netrpí, přesto se rozhodl si přilepšit. Prodává tedy registrační značku na přání. Je na ní nápis „cash“, což doslovně znamená hotovost, ve volnějším překladu pak peníze.

Značku má zaregistrovanou už od roku 1970 jako první majitel a nyní ji prostřednictvím stránek PlateBroker inzeruje za dva miliony dolarů (v přepočtu 45 milionů korun).

V inzerátu se také píše, že značku nejprve vozil Buick Riviera a poté byla vždy na cadillaku, přestože přiložená fotografie ji zachycuje na voze značky Ferrari.

„Každý prodejce aut v San Jose tu značku chtěl,“ řekl Hamrick deníku San Jose Mercury News. „Ale každému jsem tehdy říkal, že ji neprodám ani za milion dolarů,“ dodal s poukazem na to, že své rozhodnutí hodlá vzhledem k prodejní ceně dodržet.

Registrační značky mohou být ve Spojených státech dost výnosným artiklem. Server United Press International například zmiňuje americký stát Delaware, kde se vyskytují značky s nízkými čísly.

V roce 2018 se tam tabulka pouze s číslovkou 20 prodala za 410 tisíc dolarů (přes devět milionů korun).

KRAKONOS nebo 019 COVID: zájem o značky na přání klesá

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám