Hlavní obsah

Recidivista s půlkou hlavy má zase oplétačky se zákonem

Novinky, vps

Američan Carlos Rodriguez, jenž se před několika lety stal po zatčení policií virální senzací, opět plní novinové titulky. Muž, kterému po nehodě chybí část lebky, se na začátku týdne zase dostal do policejní cely, tentokrát za žhářství a pokus o vraždu.

Foto: Miami-Dade County Corrections

Carlos Rodriguez na své nejnovější policejní fotografii

Článek

Jednatřicetiletý Rodriguez se „proslavil“ v roce 2010, kdy ho policie zadržela za pokus o najmutí prostitutky. Jeho policejní fotografie doslova obletěla svět. Neřeklo se mu jinak než „půlhlavý“, což je ostatně označení, které používá i sám Rodriguez. [celá zpráva]

Mnoho lidí si myslelo, že fotka nebyla reálná, ale nepřehlédnutelný zevnějšek, díky kterému opravdu není problém Američana identifikovat, je následkem autonehody. Rodriguez při ní vyletěl z auta a narazil hlavou do země. Lékaři mu poté museli odebrat část lebky a on strávil rok v kómatu.

Už před lety byl pro policisty známou firmou, většinou se však jednalo o drobné prohřešky. Tentokrát ale ve svém domku v Miami zapálil matraci ve chvíli, kdy byli uvnitř dva lidé.

Policisté ho pak našli vzadu na dvorku a zatkli ho. Podle stanice NBC Miami je obviněn ze žhářství a pokusu o vraždu prvního stupně. Jeho kauce je stanovena na 30 tisíc dolarů (740 tisíc korun).

Jak to s ním dopadne, je zatím nejisté, soudce ho totiž nejprve poslal na vyšetření do nemocnice, kde mají lékaři ověřit jeho duševní stav.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám