Hlavní obsah

Muž s polovinou hlavy má neustálé oplétačky se zákonem

Novinky, Dagmar Plecháčová
Miami

V rukou policie poměrně často uvíznou jedni a ti samí recidivisté, ale u některých je jejich rozpoznání o něco snadnější než u jiných. Například Američan Carlos Rodriguez, zvaný také Carlos Sosa, je policistům dobře známý, vědí o koho jde na první pohled. Po nehodě totiž před lety utrpěl úraz hlavy a po operaci mu byla odstraněna část lebky, která mu nyní chybí. Nikdo mu proto neřekne jinak než „ten s půlkou hlavy“.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Rodriguez

Článek

Problémy se zákonem má přitom tento pětadvacetiletý muž dost často. U policistů z floridského Miami je známá firma. Pachatelé se většinou identifikují podle znaků na těle či obličeji jako jsou jizvy či tetování, u Rodrigueze však nic z toho není potřeba, pouhý pohled na jeho hlavu ho hned prozradí.

Foto: Profimedia.cz

Rodriguez je policistům z Miami dobře známý.

Tentokrát jej policie zatkla kvůli najímání prostitutky. Identifikační znaky jsou u Rodrigueze jasné, i v oficiálních záznamech je uvedeno „muž s polovinou hlavy".

„Měl s námi již několikrát potíže. Je nám líto, v jaké je pozici, ale je naše práce dohlížet na dodržování zákonů,“ sdělil jeden z policistů.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Rodriguez na policejním snímku

Reklama

Výběr článků

Načítám