Hlavní obsah

Rackové terorizují svými nálety obyvatele britského Worcesteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Worcester

Velmi nepříjemné pocity zažívají obyvatelé britského Worcesteru, když vyjdou ven na své zahrady. Agresivní rackové je totiž terorizují svými nálety, jakmile se objeví venku. Někteří z místních už se proto obrátili na radnici, aby situaci začala řešit, píše agentura AP.

Foto: AP

Ilustrační foto

Článek

Přestože se Worcester nachází ve vnitrozemí a k nejbližšímu pobřeží to je zhruba 130 kilometrů daleko, jeho obyvatelům znepříjemňují život rackové. Jejich ataky jsou tak obtěžující, že místní mnohdy raději nevycházejí ven.

„Upřímně mám strach o naši bezpečnost. Mám v plánu o víkendu grilovat a budou tam malé děti. Představa, že na ně tito ptáci zaútočí a vyděsí je, je velmi reálná,“ uvedl 71letý Gordon Reid, na jehož komíně racci hnízdí.

Gordonova slova potvrzuje i jeho soused Ian Palmer. Ten 20. června natočil, co se děje, když vyjde ven na zahradu.

Kromě útočných náletů ale obyvatele trápí i fakt, že ptáci znečišťují okolí výkaly. Radnice už sice přijala jistá opatření, problém ale nevyřešily. „Nejdřív byli v centru. Myslím, že je radnice vytlačila, ale do obytných čtvrtí, čímž se problém přesunul k nám,“ dodal další z postižených občanů.

„Ačkoliv nemáme žádnou zákonnou povinnost řešit hnízdění racků na soukromých pozemcích, snažíme se podnikům i obyvatelům poskytnout podporu, aby se s nimi mohli vypořádat,“ sdělil mluvčí úřadu s tím, aby ho lidé kontaktovali emailem.

Zoologická zahrada v Anglii hledá odháněče racků

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám