Hlavní obsah

Psychiatr Cimický: víno a slivovice lékem na duši

– PRAHA
Novinky, Korzo

Podle známého psychiatra Jana Cimického jsou zprávy o letošní mimořádné úrodě vinné révy a švestek v Čechách a na Moravě balzámem na lidskou psychiku. A to zejména v době, kdy na mysl lidí útočí neustálé zprávy o přírodních katastrofách, tragických nehodách a rostoucím násilí či kriminalitě.

Článek

"Dovoluji si říct, že jsou to jediné pozitivní zprávy letošního podzimu. Už jsem ochutnal nějaké vzorky vína od svých přátel z Moravy a musím říct, že to letos vypadá velmi slibně," pochválil psychiatr.

"Můžeme si v tomto ohledu právem dělat velké naděje. Víno zřejmě letos bude ve vynikající kvalitě a bude nás udržovat v pohodovém rozpoložení," prohlásil Cimický.

Slivovice zajistila mejdan

"Slivovice je druhou podzimní pozitivní kapitolou směrem od Valašska nahoru. Je-li kvalitní a má-li okolo padesáti procent, je nezpochybnitelnou součástí české i moravské kultury," pokračoval a k dobrému přihodil historku z období, kdy přednášel v Rožnově pod Radhoštěm.

"Přišli přátelé vybaveni zásobou slivovice a špeku a zažil jsem neuvěřitelné věci. V pět hodin ráno jsme závodili v běhu napříč plaveckým bazénem. Musím říct, že tato disciplína je neuvěřitelně namáhavá. Proto jsme záhy bazén opustili a z hadice jsme stříkali vodu na borce, kteří se snažili vodní živel překonat. Hezčí mejdan jsem už v životě nezažil," usmál se psychiatr.

Podle Cimického je slivovice báječný nápoj. Jako preventivní tekutý lék prý nemá konkurenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Jana Cimického zaskočila SuperStar

Známý český psychiatr Jan Cimický rád tráví svůj čas na venkovské chalupě u Prahy, kde je poblíž přírodě. Z ní totiž získává inspiraci pro psaní nových...

Výběr článků

Načítám