Hlavní obsah

Jana Cimického zaskočila SuperStar

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Známý český psychiatr Jan Cimický rád tráví svůj čas na venkovské chalupě u Prahy, kde je poblíž přírodě. Z ní totiž získává inspiraci pro psaní nových knižních děl. V poslední době jej překvapila oblíbená vyhledávací soutěž SuperStar. Stejně totiž již dříve pojmenoval svou povídku, která se pěveckému klání podobá dokonce i námětem.

Foto: Jiří Smutný

Informační centrum SEV Hlídka

Článek

"Už před časem jsem začal psát povídku o dívce, která se nečekaně stane velkou pěveckou hvězdou, a co tento zvrat v životě udělá s její osobností. Trochu mě proto zaskočilo, když do toho najednou přišla stejnojmenná televizní soutěž. Ta kniha s ní nemá nic společného, protože jsem si už dávno téma i název sám vymyslel," vysvětlil Cimický.

Zápas s plevelem

Kromě psaní se s příchodem teplých dnů vrhnul také na zahradničení. Jako každoročně touto dobou se opět potýká s plevelem, který považuje za svého úhlavního nepřítele.

"Jaro je pro mě hrozné v tom, že nám začne před chalupou růst tráva a každý týden ji musím posekat. Trvá mi to minimálně tři hodiny. Teprve pak mám pocit, že je všechno v pohodě, a mohu začít dělat něco jiného. Ovšem kromě sekání musím každý týden okopat růže, neboť ten sviňský plevel mezi nimi neuvěřitelně bují. I když u toho nadávám, tak je pro mě pobyt na chalupě skvělou relaxací. Dokonale si rozhýbu mysl i tělo," libuje si psychiatr.

Sklenka vína umocní atmosféru

Přestože na zahradnické práce trochu nadává, na své útočiště nedá dopustit. Váží si klidu, který na chalupě nachází.

"Nejvíc na chalupě miluji ticho, které ruší jenom zpěv ptáků. Sednu si na terasu a naliji si lehké červené víno. Pokaždé tady doslova hltám příjemnou atmosféru a píšu. Každý rok tu na přelomu jara a léta začínám psát novou knihu," prozradil psychiatr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám