Hlavní obsah

První číslo komiksu Spider-Man se vydražilo za 31 milionů, Superman stál přes 53 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden pořádala aukční síň Heritage Auctions dražbu několika starých komiksů, na níž padaly horentní sumy. Nejvíce zaujala rekordní částka za výtisk prvního čísla komiksu The Amazing Spider-Man z roku 1963.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První číslo komiksu The Amazing Spider-Man je v dnešní době dost vzácné samo o sobě, ale na nedávné dražbě se prodával výtisk v téměř dokonalém stavu. Server UPI uvedl, že šlo o jeden z pouhých dvou známých kusů, které se mohou pyšnit téměř nejvyšším hodnocením kvality 9,8/10.

Tento kus se tak nakonec vydražil za 1,38 milionu dolarů (31,6 milionu korun), což je nejvyšší částka, kterou kdy někdo za první díl samostatných příběhů Petera Parkera a jeho superhrdinského alter ega zaplatil. Předchozí rekord z loňského července nebyl ani poloviční, činil pouhých 520 380 dolarů (necelých 12 milionů korun).

První číslo komiksu The Amazing Spider-Man vyšlo v březnu 1963, což bylo sedm měsíců poté, co se tato postava poprvé objevila v patnáctém čísle komiksové řady Amazing Fantasy.

Na aukci se však dražily i další vzácné komiksové výtisky a jejich prodejní ceny se vyšplhaly ještě podstatně výše. První číslo Supermana se tak prodalo za 2,34 milionu dolarů (53,6 milionu korun), přičemž kvalita tohoto konkrétního výtisku byla ohodnocena známkou 7.0.

Vysoko se vyšplhala také cena osmého dílu řady All Star Comics z roku 1942, v němž se poprvé objevila Wonder Woman. Za tento sešit dal jeho nový majitel 1,5 milionu dolarů (34,4 milionu korun).

Osmiletý kluk se chtěl stát Spider-Manem, nechal se kousnout černou vdovou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám