Hlavní obsah

Prudérní Američané kromě Bidenova projevu řešili polibek první dámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během Bidenova poselství o stavu unie nebyla nouze o zajímavé momenty. Pozornost na sebe v jeden moment strhla i první dáma Jill Bidenová, když vřele políbila manžela viceprezidentky Kamaly Harrisové Douglase Emhoffa na ústa.

Jill Bidenová a Doug Emhoff se políbili na ústa.Video: Reuters

 
Článek

Zatímco část Ameriky je proslulá svým liberalismem, ta druhá je na evropské poměry opravdu výjimečně prudérní. I proto vyvolal polibek na rty na sociálních sítích velký poprask, i když byl jen krátký.

Šanci na šťouchanec si nenechali ujít zejména konzervativní politici a komentátoři. „Políbila Jill Bidenová Kamalina manžela právě teď na RTY?“ udivoval se na Twitteru konzervativní komentátor Benny Johnson. „Wow, opravdu je po covidu,“ přisadila si bývalá poradkyně prezidenta Donalda Trumpa Kellyanne Conwayová.

Foto: Reuters

Jill Bidenová a Doug Emhoff se políbili na ústa.

„Jenom trochu jazyka, jsou přeci jenom přátelé,“ vtipkoval další z uživatelů. Někteří další polibek označovali za nechutnost a něco, co se zkrátka a jednoduše nehodí.

Výkřiky o lháři se staly normou

Tato epizoda nicméně není tím největším prohřeškem proti etice. Biden musel během svého projevu opakovaně čelit výkřikům „lhář“ nebo „blbost“.

List New York Times poznamenává, že ještě v roce 2009 bylo za velký prohřešek považováno to, když republikán Joe Wilson křikl „lžeš“ na tehdejšího prezidenta Baracka Obamu během jeho vystoupení k oběma komorám amerického parlamentu. „Doba se změnila. Republikánští zákonodárci během částí Bidenova projevu pokřikovali ‚lháři‘ a ‚blbost‘ a nikdo se nezdál být šokován,“ píše americký deník.

Osmdesátiletý prezident místy na republikánský pokřik přímo reagoval, což se NYT jevilo jako začátek jeho kampaně za znovuzvolení. Biden zatím opětovnou kandidaturu sice neoznámil, všeobecně se ale očekává, že tak v příštích týdnech nebo měsících učiní.

Jednou z nejaktivnějších Bidenových oponentek byla kontroverzní republikánka a šiřitelka konspiračních teorií Marjorie Taylorová Greeneová, která už před projevem chodila před budovou Kongresu s velkým bílým nafukovacím balónkem, čímž si utahovala z reakce americké administrativy na čínský špionážní balón, který Biden nechal sestřelit až poté, co několik dní letěl nad Spojenými státy.

Anketa

Je vhodné, aby se první dáma na veřejnosti líbala na rty s někým jiným než manželem?
Ne, nehodí se to.
18,7 %
Ano, byl to jenom zdvořilostní polibek.
9,6 %
Je to jenom jejich problém.
71,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4310 čtenářů.

Biden: Brutální válka na Ukrajině je největší zkouška pro Ameriku i svět

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám