Hlavní obsah

Provazochodec přešel mezi dvěma horkovzdušnými balóny

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pozoruhodný výkon se postaral v úterý v čínské provincii Jün-nan provazochodec Aisikaier Wubulikasimu. Přešel totiž po 18 metrů dlouhém a pět centimetrů širokém ocelovém nosníku, který byl zavěšený mezi dvěma horkovzdušnými balóny, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provazochodec přešel mezi dvěma horkovzdušnými balónyVideo: Reuters

 
Článek

Kaskadérský kousek se odehrával ve výšce asi 30 metrů. Ujgurskému provazochodci trvalo přejít mezi balóny 38,35 sekundy, čímž se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Na svém kontě už tak má celkem pět provazochodeckých rekordů.

Balóny se vznesly do vzduchu kolem sedmé hodiny ranní. Poté, co vystoupaly do potřebné výšky a zklidnily svůj let, se 40letý Číňan vydal na cestu. V jednu chvíli si musel na chvíli sednout, aby znova získal balanc, jinak vše probíhalo celkem klidně.

Ze země možná přechod vypadal dramaticky, ale Wubulikasimu měl jištění, takže mu nehrozilo smrtelné nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Související články

Provazochodec přešel přes Grand Canyon

Americký kaskadér a provazochodec Nik Wallenda v neděli večer úspěšně přešel po laně dlouhém více než 400 metrů přes Velký kaňon v Arizoně. A to bez jištění ve...

Výběr článků

Načítám