Hlavní obsah

Prostitutka chce žalovat americký stát za uzavření nevěstinců. Přišla o příjmy

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alice Littleová o sobě říká, že je nejlépe placenou prostitutkou v Americe. To už ale vlivem koronaviru nemusí platit. Kvůli uzavření nevěstinců přišla žena o příjmy, a tak se rozhodla podat žalobu na stát Nevada, který jí znemožnil vykonávat její povolání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Littleová je rozhořčená především z důvodu, že když se v květnu znovuotevírala třeba slavná lasvegaská kasina, nevěstince musely zůstat nadále uzavřené, píše server New York Post. „Rozhodnutí guvernéra ponechat nevěstince zavřené je do očí bijící diskriminací proti legálním sexuálním pracovnicím v Nevadě,“ uvedla 30letá žena v tiskové zprávě.

Prostitutka, která je původem z Irska, obvykle pracuje v lasvegaském nevěstinci Moonlite BunnyRanch a ročně si prý přijde až na milion dolarů (21 milionů korun). Sexuální pracovnice v Nevadě, jediném americkém státu, kde je prostituce legální, podle ní při nucené uzavírce prožívají finanční těžkosti. Littleová se zlobí, že stát nejstarší profesi zcela opominul při uvolňování opatření.

„Guvernér Nevady zcela neférově nechal legální nevěstince zavřené, zatímco další služby, které jsou vysoce kontaktní, jako masáže, lázně či salóny, mohly otevřít,“ uvedla žena, která se aktuálně pokouší vybrat finanční prostředky, aby mohla podat žalobu.

Nemohly pracovat z domu

Littleové zároveň vadí, že prostitutky nedostaly možnost pracovat z domova. Sexuální služby se totiž mohou provozovat pouze v licencovaných zařízeních a ani během pandemie nedostalo nejstarší řemeslo výjimku. Žena proto požaduje náhradu škody na jejím podnikání, ale také za odepření jejích základních práv.

Podle serveru LadBible se ale nevadský guvernér Steve Sisolak před několika týdny nechal slyšet, že prioritou je vrátit nejprve děti do škol, potom přijdou na řadu nevěstince. „Určitě to budeme řešit, ale ne v bezprostřední budoucnosti,“ řekl.

Bolivijské kněžky lásky obsluhují klienty v průhledných pláštěnkách. Důvod je nasnadě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám