Hlavní obsah

Bolivijské kněžky lásky obsluhují klienty v průhledných pláštěnkách. Důvod je nasnadě

Novinky, jky, nčs

Výrobci pláštěnek a gumových rukavic v Bolívii si asi právě mnou ruce. Ženy vykonávající nejstarší řemeslo na světě se totiž rozhodly, že se do práce vrátí v ochranných oblecích, aby tak zabránily šíření koronavirové nákazy. Prostituce je v jihoamerické zemi legální a regulovaná v licencovaných podnicích, píše BBC.

Foto: David Mercado, Reuters

Bolivijské prostitutky v ochranných oděvech.

Článek

Bolivijské prostitutky se vydávají do doby koronavirové v ochranných kostýmech. Tedy přesněji v průhledných pláštěnkách, rukavicích a s velkou zásobou dezinfekce v pokojích. Tyto „bezpečnostní uniformy” doporučila ve 30stránkovém manuálu Organizace nočních pracovnic Bolívie (OTN), která sjednocuje a zaštiťuje provozovatelky nejstaršího řemesla v zemi.

OTN tlačí na vládní úřady, aby prostitutkám umožnily v těchto složitých dnech oficiálně vykonávat jejich povolání v legálních nevěstincích, ač je jisté, že povinná večerka a zákaz nočního vycházení i tak tvrdě zasáhnou jejich příjmy. Lily Cortesová z OTN upozorňuje na to, že nebude-li jim to umožněno, budou hledat práci v ulicích, což je výrazně nebezpečnější pro ně i jejich klienty.

Agentura Reuters v minulém týdnu vyrazila do jednoho z místních podniků, aby zdokumentovala, v jakém oděvu to dívky plánují pracovat. Vyjma průhledných pláštěnek a rukavic mají připravené i roušky a obličejové štíty. Postele mají být mezi jednotlivými klienty úzkostlivě dezinfikovány, podobně jako tyče, kolem kterých dívky tančí.

Musí se postarat o děti

„Ty ochranné obleky nám umožní pracovat a přitom se chránit,” uvedla pro Reuters jedna z prostitutek. Její kolegyně, svobodná matka dvou dětí, se zaměstnání nemůže vzdát už jen kvůli tomu, aby mohla zajistit jejich studium. Ona sama má za to, že tyto změny, které navrhuje OTN, vylepší situaci pro všechny.

„Naši klienti si uvědomují, že jde o bezpečnost. Vědí, že tato opatření přijímáme nejen pro naši bezpečnost, ale i pro tu jejich,” dodala žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám