Hlavní obsah

Příští stanice: manželství. Ve vlaku se seznámili a ve vlaku se i vzali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od seznámení ke svatbě jim to trvalo osm let, ale na místě, kde se sňatek uskuteční, se shodli velmi rychle. Bude to vlak, řekli si. Při jízdě po železnici se totiž v roce 2016 poprvé potkali, zamilovali se do sebe, a tak prý není lepšího místa pro obřad než jedoucí vagon.

Foto: Profimedia.cz

Železniční společnost GWR soupravu náležitě vyzdobila

Článek

Osmatřicetiletá Leah a devětatřicetiletý Vince z jihoanglického Farncombe se proto dotázali železniční společnosti Great Western Railway (GWR), zda by se mohli vzít v jejím vlaku. Vedení přepravce bylo myšlenkou tak nadšené, že druhý březnový pátek vypravilo nevěstě a ženichovi z londýnského nádraží Paddington do velšského města Swansea celou soupravu, napsal list The Independent.

Bylo to poprvé v historii Spojeného království, co se dva lidé brali ve vlaku. Leah si nechala udělat účes a make-up v nádražním salonku královny Viktorie, zatímco Vince se na obřad připravoval ve staré zasedací místnosti společnosti GWR.

Leah poté kráčela po nástupišti zavěšená do svého otce, který více než 50 let pracoval u dráhy jako závorář. „Táta byl z našeho nápadu velmi nadšený, jistě si to dovedete představit,“ řekla nevěsta.

Australský premiér Albanese se v šedesáti na Valentýna zasnoubil

Koktejl

Na místo obřadu, kde později vyřkla své ano, nevstoupila kostelním vchodem, ale zásuvnými dveřmi nazdobeného železničního vagonu. „Když už byli všichni ve vlaku, šla jsem po nástupišti s otcem a dvěma nejstaršími dětmi. Byla tam spousta lidí, kteří nám tleskali a jásali,“ vylíčila šťastné chvíle Leah.

Ceremonii před 14 hosty vedl železniční kaplan a strojvedoucí uzpůsobil rychlost jízdy z Londýna do téměř 300 kilometrů vzdálené Swansey přesně tak, aby souprava ve chvíli výměny prstýnků či prvního novomanželského polibku neprojížděla zatáčkou.

V opačném případě by hrozilo náhlé vychýlení vagonu a aktéři ceremonie by mohli v důležitém okamžiku upadnout. „I tak jsme se během obřadu všelijak potáceli, ale bylo to legrační,“ řekla nevěsta.

Hostina v salonním vagonu

Slavnostní hostina o třech chodech s proslovy a přípitkem šampaňským se konala v salonním vagonu. Zatímco svatební hosté pak vystoupili v Cardiffu, šťastní novomanželé uháněli dále až do Swansey, kde strávili svatební noc.

„Bylo to úžasné. GWR byla fantastická a všechno udělala brilantně. Je to jako splněný sen,“ pochvaloval si ženich. „Ozvali se nám opravdu rychle. Bylo vidět, že se pro nás snaží udělat něco zvláštního, což nakonec vyústilo v tento úžasný den,“ dodal.

Překvapení v obřadní síni. Prstýnky přinesl snoubencům tučňák

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám