Hlavní obsah

Australský premiér Albanese se v šedesáti na Valentýna zasnoubil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský premiér Anthony Albanese se ve svých šedesáti letech zasnoubil. Využil k tomu středečního svátku sv. Valentýna a požádal svou vyvolenou o ruku. A byl úspěšný.

Foto: Anthony Albanese Via Instagram, Reuters

Australský premiér Anthony Albanese a jeho snoubenka Jodie Haydonová

Článek

„Řekla ano,“ oznámil suše Albanese ve čtvrtek na sociálních sítích. Jako emotikon připojil červené srdíčko a také fotografii s rozzářenými tvářemi sebe i partnerky Jodie Haydonové.

Snoubenka má na premiérově hrudi položenou ruku, na jejímž prsteníčku se leskne zásnubní prsten. Ten podle deníku Sky News Australia pomáhal Albanese sám navrhnout.

Oznámení následovalo po měsících spekulací o životních záměrech páru. Premiér se dosud v rozhovorech s médii tomuto tématu vyhýbal.

Albanese si vzal ve středu volno a požádal partnerku o ruku večer na balkoně jednoho hotelu v Canbeře po valentýnské večeři v italské restauraci. „Je to taková radost, že jsem si mohl najít partnerku, s níž chci strávit zbytek života,“ řekl labourista Albanese, který stojí v čele vlády od května 2022.

Stal se tak prvním australským premiérem, který se zasnoubil v době, kdy vykonává funkci. Haydonová dříve pracovala v odvětví penzijních fondů. Nyní je činná v oblasti profesionálních finančních služeb.

Řešili ragby u piva

Pár se seznámil na jedné oficiální akci v Melbourne v roce 2020. Poté prý zašli na pivo a diskutovali o své lásce k ragbyovému týmu South Sydney Rabbitohs, než prý zjistili, že si „docela dobře rozumí“.

Poté se objevovali spolu během volební kampaně a Haydonová Albaneseho doprovázela i na oficiálních návštěvách v USA, Francii, Británii nebo Španělsku.

Albanese se v roce 2019 po 30 společných letech, z toho 19 letech v manželství, rozvedl. S bývalou ženou má syna Nathana.

Albanesemu gratulovali k zasnoubení ministři jeho vlády i opozice. „Láska je krásná věc,“ vzkázala premiérovi ministryně zahraničí Penny Wongová. Opoziční lídr Peter Dutton, který je ostrým kritikem nynějšího kabinetu, páru v parlamentu pogratuloval a řekl, že se těší na „naši verzi královské svatby“. Termín sňatku Albanese zatím nesdělil.

Australský premiér se obul do Američanů kvůli Assangovi

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám