Hlavní obsah

Překvapení v obřadní síni. Prstýnky přinesl snoubencům tučňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bridgnorth

Přesně podle hesla „proti gustu žádný dišputát“ se zachovali ženich a nevěsta, když si v anglickém Bridgnorthu přišli říci své ano. Prstýnky jim do obřadní síně k překvapení svatebních hostů přinesl tučňák.

Foto: Profimedia.cz

Svědek a svědkyně přivádějí tučňáka s prstýnky do obřadní síně

Článek

Sedmadvacetiletá Jen a o rok starší Tom si přáli něco, co by jejich šťastný den učinilo ještě nezapomenutelnějším. A vyšlo jim to.

„Drželi jsme vše v tajnosti, nikdo z hostů o tom nevěděl. Jen já, Tom a naši svědci,“ řekla nevěsta podle deníku The Sun. Právě svědci, kterými byli bratr nevěsty a sestra ženicha, měli podle prezentovaného scénáře prstýnky přinést.

Ten skutečný byl ale jiný. Po příchodu do síně, kde už byli všichni svatebčané usazeni, zinscenovali oba svědčící drobnou divadelní vložku. Začali předstírat, že na kroužky zapomněli.

Ve spěchu proto opustili síň s tím, že musí pro prstýnky dojít. „Bylo to opravdu zábavné, když vyběhli. Hosté znervózněli, něco si mumlali, a bylo to i trapné. Do chvíle, než jsem zaslechla, jak někdo zvolal: Panebože, tady je tučňák,“ dodala Jen.

Ryby za odměnu

V tu chvíli se všichni otočili ke vchodu a viděli, jak si to dovnitř kolébavou chůzí vykračuje tučňák s prstýnky zavěšenými na krku. Aby udržel správný směr, nesl před ním svědek kyblík s rybami. Ty ovšem tučňák dostal za odměnu až poté, co kroužky donesl snoubencům.

Tom požádal Jen o ruku před rokem a půl na dovolené v Řecku. Ona řekla „ano“, přičemž si oba od začátku přáli, aby na jejich svatbě bylo nějaké zábavné zvířátko.

Původně si mysleli, že by jim prstýnky mohla přinést husa. Pracovníci místní zoologické zahrady je ale od toho odrazovali, protože husa by prý byla příliš nepředvídatelná.

Navrhli proto tučňáka s tím, že tito tvorové jsou zvídaví, přátelští a na lidi zvyklí. Snoubencům se to zalíbilo, i když je „pronájem“ roztomilého nelétavého ptáka vyšel na něco přes tisíc liber (29 730 Kč), včetně transportu a ošetřovatele.

Povýšen za vzorné chování. Tučňák se stal generálmajorem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám