Hlavní obsah

Připevnil kameru k síti na kraby a nestačil se divit, co všechno natočil

Novinky, vps

Ke vzniku úspěšného videa občas stačí opravdu málo. Přesvědčil se o tom Scott Murray z australského Perthu, jehož video zachycující podmořský život v síti na kraby slaví u diváků úspěchy. Přitom vzniklo vlastně náhodou.

BEZ KOMENTÁŘE: Co se děje v síti na kraby, když je pod vodou

 
Článek

Osmadvacetiletý Murray trávil Vánoce u rodičů ve svém rodném městě Bunbury v Západní Austrálii, napsal místní zpravodajský server Bunbury Mail. Jako dárek dostal malou kameru a okamžitě začal přemýšlet, co by s ní mohl natočit.

V poslední dny minulého roku si vyjel s rodinou na vyjížďku na lodi a napadlo ho, že by kameru mohl vzít s sebou. Připevnil ji ke krabí síti, do níž dal ještě návnadu, a spustil ji do vody.

Rybky, krabi i rejnok

Ještě než síť dosedla na dno, se na návnadu vrhly malé rybky. Dlouho se ale radovat nemohly, vyhnali je totiž krabi. Rybkám tak nezbylo než kroužit okolo a čekat na další příležitost. V síti se objevil i rejnok, který si návnadu zabral suverénně pro sebe a nikoho k ní nepustil. Poté Murray ještě krátce zachytil delfína.

„Byli jsme ohromeni tím, co jsme viděli,“ popsal Australan pocity, které měl s členy rodiny při prohlížení videa. Natočil totiž mnohem lepší záběry, než původně očekával.

Časosběrné video pojmenované jako „Den v životě sítě na kraby“ zveřejnil na internetu v sobotu a od té doby už stihlo nasbírat téměř milión zhlédnutí. Z pouhého testu nového dárku se tak nakonec vyklubal velký kameramanský úspěch.

BEZ KOMENTÁŘE: Neohrožený krab si osedlal žraloka

V australských vodách se občas odehrají kuriózní situace. Důkazem je video tamních ochránců přírody, jejichž kamera zachytila kraba pavoučího, který si osedlal žraloka jako divokého koně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám