Hlavní obsah

Princ William se chce ukrýt v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ William, jenž 21. června oslaví jednadvacáté narozeniny, poplašil všechny ty, kteří ostře sledují dění v královské rodině, rozhodnutím, že po dokončení studia hodlá strávit rok nebo dva ve Spojených státech.

Článek

Budoucí král Velké Británie ukončí studium dějin umění na skotské univerzitě St. Andrews za dva roky, píše na svých internetových stránkách časopis Hello. William údajně prohlásil, že by poté rád absolvoval postgraduál v New Yorku, nebo tam eventuelně pracoval v nějaké umělecké galerii či v aukční síni.

Princ si zjevně přeje žít trochu "svobodnějším a snadnějším" způsobem života daleko od civících davů a zájmu veřejnosti a pravděpodobně se domnívá, že něco podobného by mu mohl pobyt ve Spojených státech umožnit, píše časopis Hello. Zdroj z královského paláce ovšem upozornil, že zmíněné princovy plány jsou zatím pouze "v projednávání".

Bezprecedentní rozhodnutí

I přesto však Williamův nápad rozvířil v ostrovním království řadu diskusí. Tradice prozatím od mužských členů královské rodiny vyžadovala službu v armádě předtím, než se ujmou veřejných povinností. "Odjet do ciziny v jeho pozici by bylo bezprecedentní," prohlásil odborník na královskou rodinu.

Ačkoliv je princ William v Británii ohromně populární, ke své "královské budoucnosti" se odjakživa staví velmi neochotně. Přísně se vyhýbá záři reflektorů a dokonce se rezolutně postavil proti veřejným oslavám svých nadcházejících narozenin. Radši prý půjde s kamarády v Londýně na pár skleniček a někam si zatančit.

Reklama

Výběr článků

Načítám