Hlavní obsah

Při tréninku zemřel legendární skydiver Reffet

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel Vincent Reffet. Šestatřicetiletý Francouz, který byl legendou mezi kaskadéry, parašutisty a letci na wingsuitu, zahynul při tréninku se svou skupinou Jetman Dubai.

Foto: Profimedia.cz

Vincent Reffet

Článek

O úmrtí milovníka adrenalinových sportů informovala v úterý skupina Jetman Dubai na svých facebookových stránkách.

„S těžkým zármutkem oznamujeme, že jeden z pilotů Jetmanu, Vincent ‚Vince‘ Reffet, zemřel dnes ráno, 17. listopadu, při tréninku v Dubaji,“ uvádí v prohlášení skupina.

„Vince byl talentovaný sportovec a milovaný a respektovaný člen našeho týmu,“ stojí dále v prohlášení.

Jetman Dubai prý plně spolupracuje s místními řady na prošetření celé tragédie. Co přesně za úmrtím stálo, skupina neuvádí.

Šílenci s wingsuity skočili na palubu letícího letadla

Koktejl

Svými akrobatickými kousky bavil Reffet celý svět. Skočil třeba z vrcholku nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa nebo se svým kolegou a zakladatelem skupiny Jetman Dubai, Švýcarem Yvesem Rossym, přeletěl Alpy.

Foto: Profimedia.cz

Vince Reffet na speciálním tryskovém křídle.

Právě na Rossyho zařízení dokázali piloti Jetman Dubai létat na křídlech s tryskami rychlostí až 402 kilometrů za hodinu. „Všechno, co děláme, je nové. Máme tolik snů a život je tak krátký,“ uvedl Reffet v rozhovoru s agenturou AFP minulý měsíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám