Hlavní obsah

Při děsivé nehodě v Pekingu jako zázrakem nikdo nezahynul. Autobus vjel na okruhu do protisměru a smetl několik aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozivě vyhlížející nehoda se odehrála předminulý týden na jednom z dálničních okruhů v Pekingu, když dvoupatrový městský autobus náhle prorazil středová svodidla a vjel do protisměru. Narazil do několika aut a těsně minul další autobus, vše ale naštěstí skončilo „jen“ se dvěma lehkými zraněními.

Řidič dvoupatrového autobusu v Pekingu zkolaboval za volantemVideo: AP

 
Článek

Incident zachytila palubní kamera jednoho z vozidel. Podle vyšetřovatelů řidič mohutného doubledeckeru z neznámých příčin náhle omdlel a autobus nakonec zastavil až duchapřítomný palubní průvodčí, když dupl na brzdu.

Dva cestující autobusu utrpěli lehká zranění, zatímco cestující z ostatních vozidel zapletených do kolize na rušné komunikaci vyvázli všichni bez zdravotní újmy. Oba zranění a řidič autobusu byli ošetřeni v nemocnici.

Městský úřad odpovědný za veřejnou dopravu v Pekingu ujistil, že příčinu incidentu urychleně prošetří. „Zavedeme cílená opatření tak, abychom mohli cestujícím nabízet bezpečné a spolehlivé dopravní služby,“ zdůraznil úřad.

Řidič přežil šest dní zaklíněný v havarovaném autě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám