Hlavní obsah

Prezidentka Čaputová má nového partnera, svého bývalého poradce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým životním partnerem slovenské prezidentky Zuzany Čaputové (46) je její bývalý poradce pro otázky životního prostředí a občanskou společnost Juraj Rizman (44). „Ano, jsme spolu. Je to velmi osobní a proto, pokud dovolíte, se k tomu víc vyjadřovat nebudu,“ řekl Rizman webu topky.sk.

Foto: Profimedia.cz

Juraj Rizman a Zuzana Čaputová na fotografii z roku 2017

Článek

Rizman stál v minulosti v čele ochranářské organizace Greepeace Slovensko a s Čaputovou se pracovně znají 13 let. Společně vystupovali například proti skládce odpadu ve městě Pezinok, odkud Čaputová pochází. Pak pracovali společně také v občanském sdružení Via iuris. Po nástupu Čaputové do funkce se Rizman stal poradcem hlavy státu pro otázky životního prostředí a občanskou společnost.

„Když se stali partnery v soukromí, dal v Prezidentském paláci výpověď. V současnosti pracuje v kanceláři místopředsedy slovenského parlamentu Juraje Šeligy,“ uvedl web topky.sk.

Slováci nejvíc věří Čaputové

Evropa

Server tvrdí, že letos v lednu byli Čaputová a Rizman na společné dovolené v zahraničí. „Rizman je rozvedený, ale zatím spolu nebydlí,“ dodal web. Čaputová nadále bydlí ve městě Pezinok nedaleko Bratislavy. „Vztah paní prezidentky je její soukromou záležitostí a nijak mi nenáleží to komentovat. Všichni bychom měli respektovat soukromí paní prezidentky,“ reagoval mluvčí hlavy státu Martin Strižinec.

Čaputová je rozvedená a svým bývalým manželem Ivanem Čaputou má dvě dcery ve věku 19 a 16 let. V průběhu kampaně před loňskými prezidentskými volbami stál po boku Čaputové fotograf, hudebník a textař Peter Konečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám