Hlavní obsah

Slováci nejvíc věří Čaputové

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava (Od našeho zpravodaje)

Až 83,5 procenta Slováků důvěřuje prezidentce Zuzaně Čaputové. Podle dubnového průzkumu veřejného mínění agentury AKO hlavě státu naopak nedůvěřuje 12,3 procenta respondentů a 4,2 procenta se neumělo vyjádřit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová 20. června 2019 na Pražském hradě.

Článek

Na druhém místě se v průzkumu důvěry umístil u slovenských respondentů premiér Igor Matovič z hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO, kterému vyjádřilo důvěru 64,7 procenta a nedůvěru 31,7 procenta lidí.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič

Třetím nejdůvěryhodnějším slovenským politikem je předseda parlamentu Boris Kollár (hnutí Jsme rodina), kterého hodnotí pozitivně 61,6 procenta Slováků a naopak 31,9 procenta ho hodnotí negativně.

Foto: David W Cerny, Reuters

Bývalý slovenský premiér Peter Pellegrini

Na čtvrtém místě se umístil expremiér Peter Pellegrini (opoziční strana Směr-sociální demokracie), kterému důvěřuje 60,9 procenta lidí a nedůvěřuje 34,9 procenta Slováků. Předsedovi opoziční Lidové strany Naše Slovensko Marianu Kotlebovi důvěřuje 19,6 procenta Slováků a nedůvěřuje 74,2 procenta lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám