Hlavní obsah

Přes deset let neslyšela o synovi a považovala ho za mrtvého. Před Vánoci ho našli v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Joyce Curtisová z Glasgow prožila skutečně šťastné Vánoce. Po více než deseti letech totiž 19. prosince dostala zprávu o svém ztraceném synovi, o němž si myslela, že je už pravděpodobně mrtvý. V létě jí navíc zemřel manžel, takže to pro ni bylo o to emotivnější.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nicholas Curtis se živil jako truhlář, ale když v prvních letech nového tisíciletí přišel o práci, rozhodl se opustit domov a cestovat po Evropě. Rodičům řekl, že bude stopem křižovat Francii a Španělsko, ale jeho matka Joyce byla už tehdy přesvědčená, že nějakou dobu žil v Paříži na ulici.

Když o sobě nedával dlouho vědět, rozhodla se Joyce v roce 2009 nahlásit jeho zmizení policii. O rok později ji kontaktoval britský konzulát v Paříži s oznámením, že Nicholas byl ve Francii přijat do nemocnice.

Joyce Curtisová s fotkou malého Nicholase

Joyce a její manžel se ihned vydali ho navštívit, a to bylo až do letošního 19. prosince naposled, co ho viděli nebo o něm slyšeli. „Z nějakého důvodu se zase ztratil,“ popisuje Joyce. „Řekli mi, že ho posadili na letadlo, ale domů nikdy nedorazil,“ upřesňuje okolnosti již druhého Nicholasova zmizení. Dokonce mu do Francie dovezla boty a oblečení, aby měl v čem jet.

V dalších letech zoufalá matka nabyla přesvědčení, že její syn již pravděpodobně zemřel, zvláště když celý svět zachvátila pandemie covidu. „S covidem a vším, co se dělo, jsem byla přesvědčená, že Nicholas už nežije,“ odhaluje Joyce, že za syna truchlila.

Matka s dcerou se shledaly po 80 letech, přispěl k tomu brexit

Koktejl

Ale pár dnů před letošními Vánocemi se jí opět ozval britský konzulát se stejnou zprávou: Nicholas je ve Francii v nemocnici. „Když mi volali, byl to šok. Ta zpráva mi udělala ty nejlepší Vánoce, zvlášť když v červnu zemřel manžel. Celý den jsem plakala,“ neskrývá Joyce Curtisová emoce.

Návrat na druhý pokus

Ale dodává, že dokud nebude mít syna skutečně doma, nechce propadat falešným nadějím. Naštěstí je všechno na dobré cestě. „Mluvila jsem s ním po telefonu a zdál se být zdravý. Ptala jsem se ho, jestli se chce vrátit domů, a řekl, že ano,“ raduje se.

Součinnost při návratu britského občana z Francie mezitím potvrdily i úřady, a tak se snad Nicholas po téměř dvaceti letech skutečně vrátí domů. Ale šťastná maminka nechce nic nechat náhodě, proto vyrazí i s dcerou do Francie synka osobně zkontrolovat.

Ukradli jim dítě v porodnici, po 16 letech přišlo shledání s biologickými rodiči

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám