Hlavní obsah

Prasata v Číně žijí v sedmipodlažním „hotelu”, mezi patry jezdí výtahem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S netradičním projektem chovu prasat přišla čínská soukromá zemědělská společnost. Zvířata žijí zatím ve dvou sedmipatrových budovách, kterým se říká prasečí hotel. Firma staví další podobné objekty, ale s více patry, které se tak stanou nejvyššími budovami svého druhu na světě, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínská prasata žijí v sedmipatrovém hoteluVideo: Reuters

 
Článek

Na první pohled vypadají stavby jako běžné panelové domy, místo lidí je však obývají prasata. Nově příchozí selata se dostanou výtahem do příslušného poschodí, kde budou mít své stálé místo.

Do jednoho vepřína se vejde 30 tisíc kusů prasat na rozdíl od běžných staveb, které pojmou zhruba třetinové množství zvířat. V každém podlaží funguje v podstatě samostatná farma, kde se nemění zvířata, ale ani personál. Tím se prý eliminuje šíření nejrůznějších prasečích nemocí.

Tomu napomáhá i ventilační systém, který zabraňuje cirkulaci vzduchu mezi patry, Do budovy se dostává skrze přízemní kanály a vystupuje přes centrální výfukový systém. Vzduch z budovy pak odvádějí vysokotlaké odsávací ventilátory do 15metrového komína.

Společnost má v plánu vybudovat další čtyři prasečí hotely, dva z nich by měly mít dokonce 13 pater. Ambiciózní projekt má však i své kritiky, kteří upozorňují na to, že chovat takové množství prasat pod jednou střechou je z hlediska šíření nákaz naopak ještě riskantnější než v jednopatrových chlévech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám