Hlavní obsah

Pracovník mnichovské galerie moderního umění tajně vystavil vlastní obraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovník mnichovské galerie moderního umění v ní tajně vystavil vlastní obraz. Muž chtěl tímto způsobem dosáhnout uměleckého věhlasu, nyní ale případ řeší policie, podotkla agentura DPA. Podle deníku Süddeutsche Zeitung byl muž technickým pracovníkem mnichovského muzejního areálu Pinakotéka moderny, který má ve sbírce díla velikánů, jako jsou Paul Klee či Vasilij Kandinskij.

Foto: Profimedia.cz

Mnichovská Pinakotéka moderny na archivním snímku

Článek

Incident se odehrál koncem února. Policejní mluvčí v pondělí řekl, že 51letý muž je podezřelý z poškozování cizí věci. Ve snaze vystavit vlastní dílo totiž vyvrtal do zdi několik děr. To je také jediný důvod, proč se věcí zabývá policie, podotkl deník Bild.

Obraz o rozměrech 60 × 120 centimetrů zřejmě na zdi galerie nevisel příliš dlouho. „Pracovníci ostrahy si něčeho takového okamžitě všimnou,“ uvedla mluvčí pinakotéky. Galerie ani policie neuvedly podrobnosti, v jakém byl obraz stylu či jaký byl jeho motiv.

Místo umělecké slávy nakonec muž narazil u svého zaměstnavatele. Dostal zákaz vstupu do muzea, které s ním také po dohodě ukončilo zaměstnanecký poměr.

Člen ochranky v moskevské galerii se pokusil sníst vystavený exponát

Koktejl

Umělec se spletl a pro německé Wittenberge namaloval obraz jiného města

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám