Hlavní obsah

Potrava má přednost před potomkem. Pandí matka zalehla při svačině mládě

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Panda Čchi-fu bude zřejmě velkou labužnicí. Kamery ji v sobotu zachytily, jak si pochutnává na bambusu. A aby byl požitek dokonalý, pěkně se přitom rozvalila. Že u toho ale zalehla své devítiměsíční mládě, jí bylo evidentně jedno, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandí matka při svačině zalehla své mláděVideo: Reuters

 
Článek

Osmiletá pandí samice Čchi-fu letos zřejmě nezíská titul pandí matka roku. Může za to video zveřejněné výzkumnou stanicí pro chov pand v čínském Čcheng-tu. Na něm je vidět, jak mládě Čchi-i spokojeně sedí a nerušeně okusuje bambus. V tom si přišla pro jídlo i jeho matka.

V tu chvíli pro ni pravděpodobně přestal existovat svět a soustředila se jen na potravu. Aby si ji co nejvíc vychutnala, lehla si na záda. Ale tak neopatrně, že zalehla mládě. To mělo co dělat, aby matčinu váhu uneslo a muselo zabrat ze všech sil, aby se z uvěznění vyprostilo.

Reputaci si nenapravila

Pověst neopatrné matky si ale Čchi-fu vysloužila už začátkem dubna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při slézání ze stromu samice Čchi-fu málem své mládě rozsedlaVideo: Reuters

Tehdy zase na Čchi-i spadla, když slézala ze stromu. I když na záběrech to vypadalo, že se mu snažila vyhnout; leč marně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám