Hlavní obsah

Postrach špatně parkujících řidičů skončil po napadení v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletý Němec Niclas Matthei, který se ve své vlasti dostal do širokého povědomí jako iniciativní oznamovatel špatně zaparkovaných aut, se stal terčem fyzického útoku. Ve vlaku u sasko-anhaltského Bitterfeldu, severně od Lipska, jej brutálně zmlátil fotbalový fanoušek tak, že oběť skončila v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Leipziger Volkszeitung se incident odehrál tento měsíc po jednom fotbalovém zápase. Ve vlaku mu zatím neznámý muž ze skupiny asi dvaceti příznivců fotbalu ukradl za použití násilí mobilní telefon.

Když souprava v příští stanici zastavila, vstoupili do ní policisté. Zraněného Niclase odvezl vůz záchranné služby do nejbližší nemocnice, kde mu lékaři ambulantně ošetřili poranění na hlavě.

Ukradený mobil vyšetřovatelé později našli odhozený na nástupišti. Šlo zřejmě o telefon, s jehož pomocí Niclas delikty špatně parkujících řidičů dokumentuje a oznamuje.

„Je to tak. Byl jsem napaden, pravděpodobně proto, že mně lidé znají,“ potvrdil mladík deníku Bild.

Niclas, jenž si říká „anzeigenhauptmeister“ (mistr oznamovatel), už dlouho objíždí na kole ve volném čase německá města a obce, kde vyhledává nesprávně zaparkovaná auta. Vzhledem k tomu, že o jeho bizarním hobby informovala četná média, se stal postrachem řidičů.

Starostovi se to nelíbí

Jen za loňský rok podle vlastních údajů nahlásil policii s pomocí speciální aplikace 4226 špatně parkujících aut. Pokladny měst a obcí se tak obohatily o zhruba 144 tisíc eur (3,6 mil. Kč)

Nejvíce známý je Niclas v sasko-anhaltském městečku Gräfenhainichen, kde žije. Jeho starosta Enrico Schilling ale z aktivit samozvaného strážce předpisů nadšený moc není. „K úsměvu mám daleko. Svými oznámeními zahlcuje administrativu,“ postěžoval si starosta, jehož město ale díky Niclasovi získalo už od 32 875 eur (831 737 Kč).

Incident z vlaku Niclase od jeho podivného koníčku neodradil. Na sociálních sítích už opět oznamuje, kdy a kde bude „lovit“ nesprávně zaparkovaná auta.

Německo objíždí postrach řidičů. Vyzbrojen fotoaparátem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám