Hlavní obsah

Posádku malého letadla zachránily dráty elektrického vedení

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 14. dubna spadlo malé letadlo před dům na Long Islandu ve státě New York. Když na místo dorazili policisté a záchranka, našli pilota a oba cestující, jak sedí na trávníku před domem. Všichni tři byli v šoku, ale bez zranění. Vděčí za to drátům elektrického vedení, které letoun zachytily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na rezidenční čtvrť Long Islandu spadlo malé letadloVideo: WABC-TV, AP

 
Článek

Na palubě jednomotorové cessny byli v neděli večer pilot a dva korejští pasažéři, kteří vyrazili na vyhlídkový přelet nad Niagarskými vodopády. Ten ještě proběhl bez problémů, při návratu však pilota zastihla hustá mlha.

Ve značně snížené viditelnosti se pilotovi nepovedlo přistát, i když se o to pokoušel šestkrát na letišti v East Farmingdale a dvakrát na letišti JFK v Queensu. Zhruba tři kilometry od mezinárodního letiště pak letounu došlo palivo.

Cessna začala klesat a zavadila o věž místního kostela. Následoval pád čumákem napřed. Fatální náraz ale nepřišel. Letadlo zachytily a zpomalily dráty elektrického vedení. Cessna zůstala viset zhruba půl metru nad zemí.

Pád letadla způsobil paniku a elektrický výpadek v celé čtvrti, nehoda se ale obešla téměř bez zranění. Úřady přece jen jedno zranění oznámily – jeden z pasažérů byl převezen na ošetření s vymknutým prstem na ruce.

Reklama

Výběr článků

Načítám