Hlavní obsah

Populární milovnice žraloků musela rychle couvat, čelisti byly nebezpečně blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco drtivá většina lidí by se kontaktu se žralokem raději vyhnula obloukem, ochránkyně přírody a freediverka Ocean Ramseyová stojí na druhé straně barikády. I populární Američanka však musela při nedávném setkání se žralokem tygřím hodně rychle couvat.

Foto: Profimedia.cz

Ocean Ramseyová žraloky miluje.

Článek

Na videu natočeném minulý týden na Havaji, které na Instagramu zhlédlo téměř čtvrt milionu lidí, je vidět, jak Ramseyová leze do vody, odkud se vzápětí vynoří samice žraloka tygřího. Freediverka rychle vycouvala a žralok jen naprázdno cvaknul čelistí u ploutví Ramseyové.

Místo paniky však zkušená milovnice žraloků utrousila: „Ahoj, Nikki.“

Jak později sama Ramseyová přiznala, do vody se tentokrát hnala příliš rychle, na což samice žraloka okamžitě reagovala. „Znám Nikki snad dvacet let, v podstatě jsme spolu vyrůstali. Viděla jsem, jak se rychle blíží, takže jsem musela couvnout,“ vysvětlila žena, která se o chvíli později za žralokem do vody vydala znovu.

„Královna Nikki je velmi zábavný žralok, byla jsem nadšená, že ji zase vidím,“ uvedla Ramseyová, která žraloky zkoumá již řadu let. Pro zájemce rovněž pořádá kurzy potápění za žraloky.

„Jen chci, aby žraloci měli u lidí respekt. Jsou to divoká zvířata, predátoři, ale nejsou to monstra,“ dodala pro server Today Američanka.

Žralok se prokousal kajakem a shodil muže do vody

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám