Hlavní obsah

Žralok se prokousal kajakem a shodil muže do vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měl devatenáctiletý Australan Nat Drummond, který zažil velmi blízké setkání se žralokem bílým. Mladý muž se pohyboval na mořském kajaku asi 700 metrů od břehu, když žralok začal na kajak dorážet. Zvíře prokousalo do plavidla díru, Drummond se však bez jediného škrábance dostal k záchrannému člunu.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bílý. Ilustrační foto

Článek

K události došlo v neděli nedaleko australského města Adelaide. Drummond se účastnil soutěže na mořském kajaku, když zkřížil cestu žralokovi. Ten se doslova prokousal kajakem a bezbranného Drummonda shodil do vody. Australan si z nohy pohotově sundal lano, kterým byl ke kajaku připoután, a instinktivně zamířil k nedalekému záchrannému člunu.

Jeho posádka zaregistrovala, že je Drummond v potížích, a snažila se mu přiblížit. Na palubu se nakonec dostal bez sebemenšího zranění.

„Bylo to šílené. Náraz mě vymrštil do vzduchu, pak jsem pod sebou viděl velkého žraloka. Máma s tátou čekali na břehu. Když mě tam v záchranném člunu dostali, pořádně jsme se objali,“ uvedl v reportáži stanice 9News Drummond, jenž si i přes děsivý zážitek udržel dobrou náladu.

„Teď si koupím los do loterie,“ přiznal. Podle vlastních slov se však vodních radovánek vzdávat nehodlá.

Australské úřady v neděli po incidentu uzavřely několik kilometrů pláže, Drummond si přesto myslí, že ostatní by jeho historka neměla od vodních sportů odradit. „Byl jsem skutečně daleko od břehu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám