Hlavní obsah

Populace: Nula. Město opustil i jeho poslední občan

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buford

Nejmenší město v USA míří do aukce. Už 5. dubna bude městečko Buford ve státě Wyoming na prodej. Buford proslul svou populací jednoho obyvatele. I ten už to ale nevydržel a město opustil. Jediný občan města a zároveň i jeho starosta Don Sammons uzavřel svůj obchod a přestěhuje se. V téměř pustém městě vydržel 32 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší město světa Buford v americkém státě Wyoming

 
Článek

Sammons se přestěhoval do Bufordu se svou ženou v roce 1980 a o 12 let později si zde zakoupil obchod, který před rokem zavřel. Jeho žena v roce 1996 zemřela, a on tak zůstal sám se svým nyní 27letým synem. I ten se ale před čtyřmi roky odstěhoval do Colorada. Sammons se tak stal jediným obyvatelem města duchů.

Pracoval 10 hodin denně ve svém koloniálu, který v létě navštěvovalo denně až 1000 lidí, kteří oblastí projížděli. V zimě však návštěvnost obchodu spadla asi na desetinu.

"Byl to tady pro mě a mou rodinu skvělý život. A bylo by to skvělé pro kohokoliv, kdo chce podniknout unikátní krok," uvedl Sammons. Město přitom bylo dříve domovem až dvěma tisícům lidí.

Horské město - horské počasí

Buford se nachází ve výšce 2438 metrů nad mořem a je nejvýše ležícím městem na mezistátní silnici 80 spojující New York a Kalifornii. Vzhledem k nadmořské výšce se však musel Sammons potýkat s prudkými větry a hodně extrémními teplotami. Výhledy do blízkých Skalistých hor si prý ale vždy náležitě užíval.

Do aukce tak nyní jde dům se třemi ložnicemi, deset akrů země, garáž, obchod, benzínová stanice, dřevěná bouda a škola z roku 1905, která sloužila jako kancelář.

Podle marketingové vedoucí aukční společnosti Williams and Williams, která nemovitosti prodává, jde o výjimečnou obchodní šanci zakoupit něco, co člověku umožní skutečně romantický životní styl. Vyvolávací cena činí pouze 1,85 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám