Hlavní obsah

Policistům v Thajsku utekl z auta odchycený krokodýl

Když 73leté Naang Thongcharoenové z thajské provincie Uthai Thani vnikl na dvorek více než dvoumetrový krokodýl, přivolala policisty. Ti i přes absenci zkušeností s odchytem plazů zvíře zajistili a umístili je na korbu svého auta. Krokodýlovi se však podařilo z provazů vymanit a utéct. Druhý pokus policistů už byl naštěstí úspěšný, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policistům utekl z auta krokodýlVideo: AP

 
Článek

Agentura AP video publikovala minulý týden, kdy přesně se událost odehrála, neuvádí, píše jen to, že vše začalo v noci.

„Když jsem se vzbudila, pes strašně štěkal. Ve tmě jsem viděla, jak se na dvorku něco plazí. Popadla jsem baterku a byla v šoku, když jsem uviděla krokodýla. Bála jsem se, že vleze do domu, tak jsem vzala psa dovnitř, zamkla a přivolala policii,“ svěřila se Thongcharoenová.

Ačkoliv přivolaní strážníci neměli s odchytem plazů žádné zkušenosti, rozhodli se dámě pomoct. Nejprve ho zajistili jednoduchou smyčkou na provazu, poté mu zakryli závěsem hlavu a nakonec ho přemístili na korbu auta.

Ještě než z místa odjeli, se však krokodýl z provazů uvolnil a z korby vyskočil. Všichni přítomní pak rychle uskakovali, aby na ně rozběsněné zvíře nezaútočilo.

Odchyt se kvůli tomu protáhl o další tři hodiny. Druhý pokus už byl však úspěšný.

„Nikdo neví, odkud krokodýl přišel. Vypustili jsme ho do přírody zhruba deset kilometrů opodál. Domníváme se, že na místo zabloudil při hledání potravy,“ řekl tamní policista Somchai Thongsri.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám