Hlavní obsah

Policistka si od malého chlapce půjčila kolo a vyrazila za zlodějem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé jihoanglického města Gosport mohli v pátek spatřit velmi neobvyklý výjev. V centru města totiž jela na dětském kole policistka, která pronásledovala zloděje. Ten byl dopaden a kolo vráceno malému chlapci.

Foto: Profimedia.cz

Harriett Taylorová se za zlodějen vydala na dětském kole

Článek

V principu šlo o scénu jako z akčního filmu. Policistka za účelem dopadení podezřelého zabavila civilní vozidlo a začala pronásledovat zločince. Rozdíl byl však v tom, že šlo o dětské kolo a jeho majitelem byl malý chlapec.

A vlastně ani nešlo o zabavení, protože podle serveru BBC se policistka Harriett Taylorová překvapeného kluka nejprve zeptala, zda si jeho kolo může půjčit, a ujistila jej, že mu ho zase brzy vrátí.

S takovou pomocí netrvalo dlouho a Harriett dopadla sedmačtyřicetiletého muže, jenž byl podezřelý z vloupání a krádeže. „Moc vám děkuji za velkorysé zapůjčení, mladý muži. Vy i vaše kolo jste nám velice pomohli,“ řekla policistka šťastnému chlapci, když mu kolo vracela.

Na sociálních sítích se k zásahu vyjádřilo i vedení policie v Gosportu, která celou akci označila jako brilantní příklad součinnosti všech zúčastněných.

Věk chlapce nebyl upřesněn.

Policie zatkla chronického zloděje při činu. V obchodě zrovna řešila jeho předchozí krádež

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám