Hlavní obsah

Policie zatkla chronického zloděje při činu. V obchodě zrovna řešila jeho předchozí krádež

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Kirk Wharton z Nottinghamu chodil do obchodů krást pravidelně a často, protože potřeboval peníze na drogy. Nevydrželo mu to však dlouho, protože policisté jej zatkli přímo při činu v prodejně, kde vyšetřovali jeho předchozí krádeže.

Foto: Profimedia.cz

Policisté zadrželi Kirka Whartona doslova hned ve dveřích obchodu, který vykrádal

Článek

Třiatřicetiletý Kirk Wharton se v létě stal známou firmou v obchodech v nottinghamských čtvrtích Bestwood a Sherwood, protože tam pravidelně chodil krást, aby mohl financovat svou drogovou závislost. Na konci srpna však stanul před soudem, jenž mu krádeže v rozmezí necelého měsíce vyčíslil na 2250 liber (přes 64 tisíc korun) a vyměřil mu 22 týdnů za mřížemi.

Pracovníci poškozených obchodů o Whartonovi věděli, ale byli proti němu bezmocní. Dopadnout se ho podařilo, když do jedné prodejny dorazila policie, aby případ sériového zloděje vyšetřila. Jedna z policistek se zrovna v zázemí obchodu dívala na záznamy z bezpečnostních kamer, když ji zaměstnanci upozornili, že Wharton zrovna znovu přišel.

Policistka tak vyrozuměla své kolegy, kteří seděli venku v neoznačeném autě, a ti Whartona zadrželi doslova mezi dveřmi, když z obchodu vycházel ven. U sebe měl maso, sýry, ryby a další chlazené potraviny.

U soudu v Nottinghamu čelil chronický zloděj 26 bodům obžaloby a ke všem obviněním se doznal. Mimo krádeží se podle webu Daily Mail dopustil například maření úředního příkazu, když se nedostavoval k odvykací léčbě, která mu byla uložena již dříve jako součást trestu za předchozí delikty.

Seniorka ztřískala lupiče židlí, pak mu dala svačinu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám