Hlavní obsah

Policistka pomohla žákovi s matematikou

Novinky, nčs

Čeští policisté mají v popisu práce pomáhat a chránit. Stejně tak tomu je zřejmě i v Číně, kde policistka z okresu Tung-jang na východě země pomohla mladému žákovi s úkolem z matematiky. O nevšední pracovní náplni policistky informoval server Global Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celá situace se odehrála ve čtvrti, kam se stěhují rodiny migrantů za prací a v jejich obydlích je kvůli přetěžování elektrického obvodu zvýšené riziko požárů.

Policistka Čan Š' byla právě s kolegy na hlídce, když zpoza dveří jednoho z bytů zaslechla hádku mezi synem a matkou. Předmětem jejich rozepře byl domácí úkol z matematiky, na který měli oba jiný názor.

Zatímco syn hájil názor a postup své učitelky, matka byla jiného názoru a nabádala chlapce, aby odevzdal úkol s postupem, který navrhuje ona.

Matka se mýlila

Š´ ve snaze jejich hádku ukončit zaklepala na dveře a s příkladem dvojici pomohla. Po vypočítání zjistila, že chlapec měl sice pravdu ve zvoleném postupu řešení, jeho výsledek však nebyl správný. Matčino řešení bylo špatně od základu.

„Kdykoli za mnou můžeš přijít na stanici a já ti ráda s úkolem pomůžu,” řekla policistka chlapci a po zkontrolování povolení k pobytu a bezpečnostním upozornění před požáry se s rodinou rozloučila.

O tom, že policisté někdy mohou sehrát roli učitelů, svědčí i případy z jiných míst. Například americký žák dokonce vytočil kvůli zlomkům tísňovou linku.

Reklama

Výběr článků

Načítám